Новини

Kolss забирає весь подіум в індивідуальній гонці з роздільним стартом

У другий день чемпіонату України з велоспорту в Буковелі відбулася одна з головних гонок всього чемпіонату – індивідуальна гонка з роздільним стартом у чоловіків. І Україна отримала нового чемпіона в цій дисципліні. Втім, про все по порядку.

       «Вранці в Буковелі йшов сильний дощ, що ставило під сумнів безпеку гонщиків. На щастя, він швидко закінчився, хоча траса і залишалася відносно мокрою, що змушувало багатьох їхати набагато обережніше.

       Першими на старт вийшли дівчата-юніорки, і, хоча дистанція була відносно короткою, легко не було нікому. Перемогу дуже впевнено здобула Ольга Кулініч, своїй найближчій суперниці вона привезла аж півтори хвилини.»

 

 Підсумкові результати індивідуальної гонки в юніорок:

  1. Ольга Кулініч (Київська обл.)
  2. Софія Шевченко (Київська обл)
  3. Вероніка Шуть (Хмельницька обл.)

 

 

Ну а після почалося головне – гонка з роздільним стартом у чоловіків. Гонщиків чекала дуже важка траса з безліччю підйомів, градієнти на якій часом досягали 14%. І не дивно, що навіть найсильнішим на подолання цієї дистанції знадобилося більше години. За відсутності найвідомішого гонщика України Андрія Гривка, який готується до Тур де Франс, абсолютними фаворитами гонки з роздільним стартом виглядали гонщики команди Kolss. І саме вони розіграли перемогу. Перші 5 місць залишилися за гонщиками київської команди. Єдиним, хто намагався кинути їм виклик був представник Донецької області Максим Васильєв, але він став 6-м. Довгий час орієнтиром для всіх був чемпіон України 2015 року Сергій Лагкуті, але в кінці трійка фаворитів його оминула. Причому на середині дистанції лідирував минулорічний чемпіон Андрій Василюк та вигравав 3 секунди у Олександра Поливоди, але другу половину Поливода пройшов швидше і виграв більше 10 секунд. Третім став Олександр Превар, для якого цей рік поки найуспішніший в його кар’єрі.

Свіжоспечений чемпіон України в гонці з роздільним стартом Олександр Поливода поділився своїми враженнями від гонки:

«Траса була дуже складна. Навіть важче, ніж в минулому році, через те, що прибрали один рівнинний шматок. В принципі, цю гонку цілком можна навіть назвати гірською гонкою з роздільним стартом. На перший погляд середня швидкість переможця 32 км / год – це не дуже багато. Але насправді це адекватна швидкість для такої траси.

Нам ще пощастило, що дощ, який був вранці, все ж закінчився перед нашим стартом. Хоча все одно доводилося їхати акуратніше і трохи пригальмовувати на віражах. Але на прямих відрізках можна було розганятися і до 100 км / год. Тим більше у нашої команди дуже хороші дощові покришки.

Я здогадувався, що після першого відсічення програвав пару секунд Андрію Василюку, але їхав своїм темпом. Це така траса, де не можна занадто вибухати в середині дистанції. Інакше на останньому підйомі можна програти дуже багато. У мене так і вийшло в минулому році, через що я і став тільки п’ятим. Хоча, якщо чесно, тоді я готувався більше до групової гонки і в підсумку її і виграв. Як буде в цьому році? Не буду приховувати, що команда Kolss ставить завдання не просто виграти групову гонку, але і взяти весь подіум, та й взагалі як можна більше місць в ТОП-10. У нас в команді часто жартують, що Микола Миколайович Скоренко (генеральний директор команди Kolss – прим.) Підсумковий протокол роздруковує ще за день до групової гонки і ми повинні доїхати згідно з ним. Але поки що не знаємо, на кого будемо працювати. Та й заздалегідь ділити перше місце все ж трохи неправильно ».

 

Підсумкові результати гонки з роздільним стартом у чоловіків:

  1. Олександр Поливода (Одеська обл., Kolss) – 1:05:54
  2. Андрій Василюк (Київ, Kolss) + 0:13
  3. Олександр Превар (Київ, Kolss) +0: 28
  4. Андрій Братащук (Київ, Kolss) +1: 24
  5. Сергій Лагкуті (Київ, Kolss) + 1:40
  6. Максим Васильєв (Донецька обл.) + 1.58

ЧУ-21.06.17р.-чоловіки-інд.гон

ЧУ-21.06.17р.-юніорки-інд.гон

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть