Новини

Міжнародна гонка «Pylypets Gravity Race» DHI 19-20 серпня в с.Пилипець Закарпатської області

   Минулими вихідними в Pilipets Bike Park відбулася міжнародна велогонка зі швидкісного спуску «Pylypets Gravity Race» DHI та чемпіонат України в гонці даунхіл (маунтенбайк) велосипедного спорту.

   35 спортсменів категорії еліт боролися на оновленій, дещо складнішій трасі, спеціально підготовленій під міжнародні змагання одного з найяскравіших та найекстремальніших занять у світі велоспорту.

   Вже традиційно третій рік поспіль українські спортсмени майстри швидкісного спуску приймали у себе гостей з Британії, Шотландії та Казахстану. Найсильнішим райдером цього сезону виявився шотландець Сем Херд, який в минулому році через падіння показав четвертий результат у підсумку. Цього року хлопець приїхав на небезпечну ділянку в компанії не менш сильнішого друга-екстремала Джонса Вільяма, який, до речі, уступив 4 секунди своєму земляку та був другим у підсумковому результаті змагань. Переможець турніру Сем пообіцяв наступного року взяти більше друзів, бо таки вважає українських спортсменів сильними та конкурентно спроможними. Третім заїхав діючий чемпіон України Єгор Примачек.

   Не побоялися небезпечної траси і три жінки –  Воронова ЮліанаСушицька Ольга, Добраниця Олена,  що розіграли між собою титул переможниці.

   Комісар Міжнародного Союзу велосипедистів (UCI) поляк Томаш Чихи зазначив, що змагання пройшли на високому організаційному та загальному рівні, завдяки командній роботі міжнародна гонка підняла свою класифікацію.

  “Загалом змагання пройшли непогано, з технічним можливостей, на погляд іноземців, траса стала більш цікавішою та повністю відповідає європейським стандартам гонкам DHI класу 1. Тобто клас підняли – запрацювали краще. В допомозі також були і погодні умови: дощ напередодні змагань посприяв більшій швидкості райдерів. На мій погляд новозбудований маршрут став складнішим, та в результаті швидкість кращою” – розповів директор гонки Олександр Торопов.

   Організатори, судді, спортсмени, гості, рятувальники, вболівальники та всі ті, хто були причетні до спортивного заходу залишились задоволеними в проведенні міжнародної гонки даунхіл, та пообіцяли на наступний рік докласти максимум зусиль, щоб залучити якнайбільше учасників такого видовищного та сміливого виду спорту. Та  якщо є бажання, то впевнені з’явиться і можливість!

img_2159img_2112img_2113

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть