Новини

Мукачево у русі!

Протягом минулих вихідних захід України, а саме мальовниче, спокійне та багате своєю історією місто Мукачево Закарпатської області перетворилось на спортивно-видовищне місце, де велосипедів, здавалося, на вулицях було більше, ніж жителів, гостей і туристів.

Ініціатором і організатором яскравої вело події, а саме «Excalibur Race» – трьох велогонок, в тому числі й для дітей, є відомий професійний український велогонщик – Артем Топчанюк, який підкреслив, що цей захід не відбувся б без допомоги місцевих органів влади: мера міста, голови районної державної адміністрації, селищних та сільських голів, патрульної поліції, швидкої та звісно спонсорів (а їх було чимало), також команди однодумців.

     В перший день турніру змагалися на центральній площі напроти Ратуші юні велосипедисти віком від 2 до 17 років. Змагання проходили у восьми вікових категоріях. Призери змагань – перші три місця отримали велоподарунки, грамоти, медалі, виготовлені руками мукачівських майстрів. Дітей привітали феєрверками та конфеті, що викликало у всіх найдзвичайну радість та захоплення. А ввечері велосипедисти змагалися за корону замку «Паланок» в гонці вгору, за яку поборолися понад 40 учасників, включаючи представників Словеніі та Франції. Наступним іспитом на витривалість та вправність був МТБ-марафон «Кельтським шляхом», окрасою якого став супровід юних велосипедистів, приємно зазначити, що велосипедні шоломи із задоволенням презентував їм селищний голова Микола Дуб. Марафон свій початок брав з населеного пункту Кольчин, пролягав через 16 наступних населених пунктів Мукачівщини і фінішував в центрі Мукачева. Його загальна протяжність становила 60 кілометрів.

Задоволений проведеним велозмаганням Артем Топчанюк говорить: “Це перший крок для популяризації велосипедного спорту в Україні, подібні заходи треба і треба проводити, найголовніше те, що я відчув підтримку та побачив радість, перемогу в очах учасників, та нове енергійне життя свого міста. В наступному році в планах провести чемпіонат України з маунтенбайку, міжнародну гонку та ряд любительських змагань”.

Впевнені, що при такому великому бажанні, ентузіазмі і потужній підтримці всі Ваші плани, Артеме, будуть реалізовані.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть