Новини

Більше 150 велосипедистів вперше підкорили крутий Андріївський узвіз у змаганні Red Bull Володар Гори

Вихідними у Києві вперше відбулись унікальні змагання для всіх шанувальників двоколісних — Red Bull Володар Гори. Різні види велосипедів, професійні спортсмени та аматори, жінки та чоловіки віком від 18 років (більше 150 людей) — усі в однакових умовах підкоряли крутий Андріївський узвіз. Учасники долали 580 метрів бруківки з набором висоти в 56 метрів. Головною особливістю Red Bull Володар Гори стала можливість взяти участь усім бажаючим на будь-якому «залізному коні»: шосейний велосипед, bmx, фікс, mtb та інші.
Відкрила велозмагання і першою подолала надскладну трасу відома українська велогонщиця та дострокова Чемпіонка Кубка світу з маунтинбайку (2017) — Яна Беломоіна. Зірка світового велоспорту, українська велосипедистка з маунтинбайку в дисципліні крос-кантрі сьогодні очолює світовий рейтинг UCI у крос-кантрі серед жінок. «Я надзвичайно рада, що в Україні відбуваються змагання такого рівня. Дуже хороша організація, багато людей сьогодні присутніх, всі налаштовані на гонку. Підйом, звичайно, нелегкий, хоч і коротка дистанція, бруківка робить його набагато важчим. Для когось Red Bull Володар Гори став персональним викликом, шансом позмагатися з самим собою, для інших — способом круто провести час і отримати нетипові враження, а хтось йшов тільки за перемогою. Такі змагання потрібні, вони створюють для нашої країни вело культуру, показують, як багато у нас велосипедистів. Круто, коли це проводиться в місті, тому що багато вболівальників і для спортсменів це велика мотивація. Чим частіше проходитимуть ці змагання, тим більше буде популяризуватись наш вид спорту, а це вже великий крок вперед і наша спільна перемога, незалежно від індивідуального результату кожного», — підкреслила двократна учасниця Олімпійських ігор Яна Беломоіна.

 

Побажав райдерам перемоги та натхнення і президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко, який також прийшов офіційно відкрити гонку. «Такі змагання як Red Bull Володар Гори, не лише унікальні за рельєфом, адже це надзвичайно складна ділянка траси, а й дебют для Києва, бо апхілл такого рівня пройшов в столиці вперше. А завдяки таким масовим змаганням, з цікавими умовами та можливістю випробувати свої сили й формується популярність велосипеда серед українців. Це яскравий приклад, коли територіальна громада, на чолі з мером Віталієм Кличком, показує зразок взаємодії зі спортивною федерацією, завдяки чому до спорту залучається така необхідна сьогодні спонсорська підтримка. І можу відзначити, що Київ щороку стає все більш доброзичливим та комфортним для велосипедистів. Хоча роботи в цьому напрямку ще багато», — наголосив Олександр Башенко.

Учасники стартували групами до 10 осіб з підніжжя гірки та мчали вгору до Андріївської церкви. Вони мали лише кілька хвилин, щоб набрати швидкість, подолати висоту, впоратися із бруківкою та іншими перешкодами траси і випередити суперників. Переможцем серед чоловіків з часом 0:01:33 став Олег Хлопов. Володаркою гори з часом 0:02:03 стала Христина Конвісарова.

«Відчуття просто незабутні, я такого не очікував. Дуже важко.. Подія – супер, я не очікував, що так багато людей буде, глядачів, учасників. В Україні це наймасовіший захід. Насправді я сьогодні взагалі не розраховував приїхати в лідерах, тому що тут є дуже сильні суперники.» – ділиться враженнями переможець Олег Хлопов.


«Я збиралась перемогти, була націлена на результат, тому що стараюсь відвідувати гонки заради подіуму, заради перемоги. Мені сьогодні сподобалось. Я звикла, що Red Bull обирає незвичайні формати, тому стараюсь відвідувати всі їхні змагання» – Володарка Гори Христина Конвісарова

 

Контакти для ЗМІ: Анна Коритіна, 067 294 23 23

Довідка

Red Bull Володар Гори https://www.facebook.com/events/1921906527825835/?fref=ts

www.redbull.ua/volodargory

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть