Новини

Тактична перемога Kolss в гонці андерів на чемпіонаті України в Буковелі

Чемпіонат України з велоспорту в Буковелі перетнув свій екватор. І на четвертий день змагань справжнє марафонське випробування чекало андеров – гонщиків до 23 років.

В порівнянні із вчорашньою гонкою юніорів андери їхали на 38 кілометрів більше і дистанція групової гонки склала солідні 144 кілометри. Ускладнював ситуацію і сильний дощ, який йшов з самого ранку. А тому ніхто з фаворитів не ризикнув одразу кинутися вперед, а у відрив виїхали гонщики, які спочатку не вважалися претендентами на перемогу. Все змінилося в другій половині гонки.

Дощ скінчився, і фаворити приступили до дії. Атакував Анатолій Будяк – гонщик, який пропустив півтора року через дискваліфікацію, і повернувся до гонок більш досвідченим і зрілим. Але його атаку зловив Владислав Солтасюк. Йому ще немає і 20, але він вже виступає за дорослий склад Kolss і навіть непогано проявив себе в цьому році на гонці в Польщі. Будяк намагався виїхати в підйоми, але Солтасюк не відходив, а на останній сотні метрів зумів випередити Анатолія в фінішному спринті! Третім фінішував минулорічний чемпіон Тимур Малєєв. Він майже наздогнав дует втікачів, але йому не вистачило всього 10 секунд!

Відзначимо, що найвідоміший український андер Марк Падун (5-е місце молодіжної версії Джиро цього року) не стартував, так як вирішив випробувати свої сили в гонці еліти.

Президент команди Kolss Микола Скоренко розповів про тактику команди: «На відміну від гонок еліти, де у нас зазвичай є чисельні переваги, в андері у нас було всього три людини, і ми не могли діяти з позиції сили. Треба було вести гонку тактично і з розрахунком. Ми відправили в ранній відрив Юрія Бурченю, щоб він відволікав на себе увагу інших команд і їм доводилося працювати. Юрій відмінно впорався зі своїм завданням, дуже довго працював попереду і навіть в результаті зміг заїхати в десятці. Ну а вже коли пішли головні розбірки, Владислав Солтасюк поїхав за Анатолієм Будяком. Ми прекрасно знали, що Будяк – сильний гірський гонщик і за ним треба триматися. Солтасюк дуже грамотно сидів у нього на колесі, коли Будяк йшов в гору, а на фініші переспринтовав його. Приємно здобувати такі тактичні перемоги».

Поділився своєю думкою з приводу формату чемпіонату і спортивний директор Kolss Михайло Суральов: «У Буковелі хороша траса, дуже складна, селективна. Але все ж я думаю, що 144 кілометри такими горами – це дуже багато для андерів. По суті виходить, що це 3000 метрів перепад висот. Навіть за мірками Тур де Франс або Джиро це величезна цифра. У підсумку за результат боролися приблизно 5-6 чоловік, а для інших це була свого роду гонка на виживання, усі доїжджали по одному. Їхати 5 годин горами – це занадто. Я вважаю, що якщо скоротити дистанцію на кілька кіл, то гонка нічого не втратила б в плані видовищності, але зате не було б такої роботи на знос для молодого організму».

Підсумкові результати групової гонки у андерів:

  1. Владислав Солтасюк (Київ, Kolss) – 5:11:34
  2. Анатолій Будяк (Донецька обл., ISD) + 0:01
  3. Тимур Малєєв (Донецька обл.) +0: 11

ЧУ-23.06.17р-чоловіки-до-23-гр.гон.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть