Новини

У Хоролі успішно пройшов чемпіонат України з велотріалу (трюки і стрибки на велосипедах)

     Цими вихідними у м. Хорол (Полтавська обл.) відбувся чемпіонат України з велотріалу, який проходив за підтримки Федерації велосипедного спорту України. Цей досить молодий екстремальний вид спорту прийшов до нас з Іспанії. Це дисципліна маунтинбайку, яка полягає в подоланні перешкод на велосипеді без торкання цих перешкод руками або ногами. Зазначимо, що чемпіонат України увійшов до календаря Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

      Змагалися між собою за першість українські спортсмени в категорії еліта, яким довелося подолати найрізноманітніші перешкоди: дерев’яні колоди, піддони, котушки, бетонні блоки, каміння, бочки і покришки, – що викликало особливий трепіт, увагу, напругу та захват у вболівальників.

      Напружена боротьба за перемогу розгорнулася між двома провідними тріалістами України:  Владиславом Кратом, який представляв Полтаву, і Владиславом Чернишем із Харкова. У підсумку чемпіоном країни вже втретє  став Владислав Крат, а Владислав Черниш завершив змагання другим.  Саме вони, зазвичай,  представляють Україну на міжнародній арені. Перемога Владислава Крата в остаточному підсумку виявилася досить впевненою: 29 штрафних бали проти 38 у Владислава Черниша, різниця склала дев’ять балів. Третя позиція дісталася  відомому учаснику Яну Соколовському з Рівного. Зачепитися за «золото» або «срібло» з 86-ма штрафними очками у нього, втім, шансів не було. Також  в категорії  еліта змагалися Ілля Рева з Полтави і Артем Сисоєв з Києва.

«Я дуже задоволений тим, як пройшов чемпіонат України. З точки зору організації, суддівства та підтримки глядачів все пройшло на вищому рівні. Тому хотілося б висловити окрему подяку Федерації велосипедного спорту України, яка протягом останніх років приділяє особливу увагу велотріалу, підтримує наші змагання і наших спортсменів », – зазначив Олександр Крат, головний організатор чемпіонату України.

«Розвиток тріалу в Україні – відмінний приклад того, як люди без зайвих слів і пафосу беруть справу в свої руки і виводять його на новий рівень. Я вкрай вдячний Олександру Крату за його ініціативу. Проект KraTriaLand – саме те, що рухає український велоспорт вперед. Думаю, що велотріал відноситься до тих молодих і прогресуючим дисциплін, тренди розвитку яких нам ні в якому разі не можна упустити. На щастя, у нас є талановиті спортсмени, які захоплені своєю справою і розвиваються  з року в рік », – підсумував Олександр Башенко, президент Федерації велоспорту України.

     Учасники першості України були нагороджені пам’ятними кубками за перші три призових місця, грамотами від Федерації велосипедного спорту України та цінними призами від організаторів та спонсорів екстрим-парку KraTriaLand. Особливу увагу Олександр Крат і його команда приділили суддівству:  «Для нас було важливо врахувати всі недоліки українських і зарубіжних змагань, в тому числі і в частині суддівства. Нашою головною метою було вивести чемпіонат України на хороший європейський рівень», – зазначив Олександр Крат. Судячи з позитивних відгуків учасників та глядачів, зробити це дійсно вдалося.

Велотріал (англ. Bike trials) – дисципліна маунтинбайку, яка полягає в подоланні перешкод на велосипеді. Перешкоди можуть бути самими різними, природними або штучними: парапети, камені, колоди, дошки і т. д. Головною метою є подолання серії перешкод, не спираючись ногами, руками та іншими частинами тіла. На сьогоднішній день велотріал – досить відомий вид екстремального спорту. Проводяться великі світові змагання. Зараз основні центри тріалу – Франція, Іспанія, Англія, Бельгія, Швейцарія, Німеччина і деякі інші країни Європи. Останнім часом тріал стає все популярнішим, рівень спортсменів зростає все швидше і ставляться немислимі рекорди: стрибок з місця через планку на висоті 142 см і багато інших.

 

Контакти організаторів:

Олександр Крат  050 592 31 56

ПРОТОКОЛИ: 

img_6064

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть