Новини

«Вело караван дружби Україна – Корея» пройде по містах України з 24 по 30 липня

З нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною а також XXIII Зимовими олімпійськими іграми в м. Пьончанг (Республіка Корея) під патронатом Посольства Республіки Корея з 24 по 30 липня 2017р. відбудеться «Вело караван дружби Україна – Корея по містах України.

В заході візьмуть участь професійна команда велосипедистів з Кореї  та команда Федерації велоспорту України.

Корейську команду очолить Кім Чанг Хо,  глава Євразійської експедиції 2014 року, учасник безкисневого сходження на Гімалаї, Еверест і Гашербум на гірських велосипедах. Решта учасників – це всісвітньо відомі гірські велосипедисти, серед яких є жінка, які підкорили на велосипедах Гімалаї,  які сходили на велосипедах на найвищі вершини світу, підкорили Гімалаї, Тибет. Деякі з них є учасниками гірських ралі на велосипеді і підкорили гори Окінаву і Дайсен. Україну представлятимуть спортсмени різних вікових категорій, найстаршому з яких 76 років.

Спеціально до вело пробігу була розроблена унікальна вело форма, яка являє собою прапори України та Кореї.

Маршрут вело каравану також пройде через Вінницьку область (м. Немирів), Кіровоградську область (м. Кропивницький), міста Миколаїв, Херсон, Одесу та завершиться в Києві 30 липня (маршрут додається). Програма вело каравану включатиме не лише спортивні, але й культурні, політичні, та економічні заходи в зазначених містах. Так, на честь завершення заходу, 30 липня відбудеться урочистий концерт у Маріїнському парку. А на головній вулиці столиці – Хрещатику відбудеться Критеріум, в якому візьмуть участь українські та корейські спортсмени.

Олександр Башенко, президент Федерації велоспорту України, –«Ми охоче підтримали ідею Посольства Кореї в проведенні такого формату заходу. Це дуже цінний досвід і приклад для нас: Україна поки подібних вело-подій не проводила, і я радий, що наші корейські друзі дають нам такий імпульс до популяризації велоспорту.

Протягом тижня українські спортсмени, в кількості 10 чоловік, проїдуть разом з корейською командою по містах України, де їх зустрічатимуть представники регіонів і, що особливо важливо для мене, велосипедисти всієї країни. Упевнений, що продажі велосипедів та інтерес людей до такого виду спорту після цього свята велоспорту зростуть, як ми відзначаємо спалах інтересу до велоспорту після проведення наших велогонок, особливо традиційної Race Horizon Park в столиці. 

До речі, користуючись нагодою, запрошую корейські професійні велокоманди до участі в травні наступного року в нашій міжнародній велогонці Race Horizon Park 2018, яка піднімає категорійність з наступного року до 1.1. Ми чекаємо як спортсменів жінок, так і чоловіків”, — підкреслив Олександр Башенко, президент Федерації велосипедного спорту України. 

Церемонія відкриття Вело каравану  Дружби розпочнеться вранці, 24 липня, на Михайлівській площі м. Києва.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть