Новини

Чемпіонат України з багатоденної гонки і гонки медісон серед юніорів

   Чотири дні на оновленому київському велотреку проходив чемпіонат України з багатоденної гонки і гонки медісон серед юніорів. І в неділю остаточно визначилися переможці у всіх категоріях.

   Київський велотрек довгий час боровся за своє існування, але завдяки ініціативі небайдужих людей його вдалося врятувати, а в травні цього року відбулося повноцінне відкриття відновленого треку. З тих пір на ньому вже проходили змагання серед любителів, і ось прийшов час гонок справжніх спортсменів, нехай ще й дуже юних.

    Хлопці та дівчата змагалися в двох різних категоріях: з одного боку спринтерські види (спринт, кейрин, гіті), з іншого – парні змагання в темпових дисциплінах (командна гонка на час, медісон, скретч). Підсумковий результат вважався за сумою місць в усіх видах – у кого ця сума менше, той і стає переможцем. До недавнього часу саме в такому форматі проходила елітна олімпійська дисципліна – омніум. Всього сумарно в чемпіонаті взяли участь 38 осіб. Їх могло б бути і більше, але представники деяких областей (Київська, Донецька, Миколаївська) не приїхали на змагання. Втім, і без них було кому показувати високі результати. У юніорів в парній гонці впевнену перемогу здобули представники Львівського училища фізичної культури-Олег Канака і Олександр Кривич. І в цьому немає нічого дивного, адже буквально тиждень тому Канака став чемпіоном Європи серед юніорів в гонці за очками, а Кривич також виступив гідно і зайняв 5-е місце в гонці на вибування. На національному чемпіонаті вони мали продемонструвати свій клас. Тут вони виграли всі 5 дисциплін і закінчили чемпіонат з абсолютним показником в 5 балів.

     У юніорок у парній гонці тріумфували представниці Харківської області Ангеліна Лукашова та Тетяна Зарванська. Вони виграли 4 гонки з 5 і не залишили шансів суперницям. Що цікаво, Ангеліна Лукашова брала участь і в спринтерських дисциплінах і стала там в підсумку другою. Дивовижна універсальність! Ну а чемпіонкою також з абсолютним показником стала гонщиця з Волинської області Дарина Мартинюк. Не було великої інтриги в спринтерському заліку і у юніорів. Ще один представник Харківської області Богдан Данилюк виграв абсолютно все – гіті з місця, гіті з ходу, спринт і кейрин.

   Що цікаво, незважаючи на те, що спортсмени з Харківської області взяли два золота, всі вони відзначили, що Київський велотрек зараз в набагато кращому стані, ніж їх рідний Харківський.

     Вцілому у керівництва Київського велотреку великі плани і амбіції стосовно того, щоб це місце стало центром велокультури Києва. Будемо сподіватися, що змагань на Київському велотреку буде все більше і більше.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть