Новини

Американські спортсмени підтримали українську молодь, хвору на цукровий діабет.

У День Києва американські спортсмени-велогонщики провели зустріч з українськими школярами, що хворіють на цукровий діабет. Спортсмени вже другий рік поспіль є учасниками міжнародної шосейної велогонки Race Horizon Park, яка проходить в Києві.
Спортсмени також хворіють на діабет. Це обов’язкова умова при відборі в американську команду Novo Nordisk.
Під час зустрічі обговорили питання здоров’я та уподобань української та американської молоді. Обговорили плани на майбутнє. Майже всі велогонщики планують створити сім’ї,
але спорт повинен бути завжди. У команді юнаки від 20 до 30 років. Більшість поєднує навчання в університеті і професійний спорт. Навчання спортсменів оплачується командою.
«Кілька років тому я сидів з друзями в барі і дивився спортивний канал. Побачив команду Novo Nordisk і вирішив, що хочу займатися велоспортом професійно. Я повинен бути в команді », – розповів найстарший учасник команди Емануель МІНІ.
Понад рік Емануель листувавася з менеджментом команди і завоював довіру. До складу команди входять хлопці з Іспанії, Британії, Узбекистану, Аргентини і громадяни Америки. Діабет було виявлено у хлопців в різному віці у декого в 5 років, або 2 роки тому.
Хвороба їх об’єднала в одну команду. Проте, це ніяк не відображається на спортивних результатах.
У київських велозмаганнях, 26-28 травня, учасники команди були в 30-ці найсильніших велогонщиків. В команди жорсткий графік. Після українських змагань вони летять далі. Лише взимку у велоспортсменів є канікули. Увесь рік вони беруть участь в найбільших гонках по всьому світу.
«В Америці діабет – це не хвороба. Своїм прикладом ми хочемо змінити відношення до цієї хвороби у всьому світі »,- говорить тренер команди Гліб Гройсманом.
«У дітей -діабетиків багато питань, що їх турбують. Їм немає до кого звернутися. Тут вони розкрилися і змогли обговорити багато проблем. Такі зустрічі надихають дітей », -Роман Власенко член правління фонду Діабетик.
У Києві спортсмени відвідали балет «Лебедине озеро» і висловили своє захоплення українською молоддю. В Америці мало інформації про те, що відбувається в політиці та економіці України. Спортсменам це не цікаво. Але вони були раді відвідати нашу державу, підтримати українських підлітків і бачити щасливих людей.

Склад команди:
http://www.racehorizonpark.com/novo2017.html

Race Horizon Park in social networks:
http://www.facebook.com/RaceHorizonPark,

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть