Новини

Тернопіль на три дні став столицею велосипедного спорту України

Традиційні уже 23 Всеукраїнські велосипедні перегони пам’яті майстра спорту Володимира Філіпенка та Відкритий чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе зібрали 180 велосипедистів із 27 команд із всієї України. Свою спортивну аудиторію і любителів велосипедного спорту зібрали велосипедні перегони, які проводяться в статусі чемпіонату України уже втретє. Юним велосипедистам, які змагались в категоріях юнаки, дівчата, молодші юнаки та молодші дівчата, потрібно було проявити себе в групових гонках, індивідуальній гонці на час та гонці «критеріум». Два дні змагання проводились за межами міста на Чернівецькому шосе, а кульмінацією гонки став критеріум в центрі міста біля готелю Тернопіль та нагородження переможців. Протягом двох днів серед юнаків лідером був Понамар Андрій із Чернігова, свою першість він підтвердив у в гонці критеріум ставши переможцем за сумою трьох днів. Другим став Білий Максим із Миколаївського вищого училища фізичної культури, третє місце за Сметанюком Олександром із Вінниці. У дівчат піднялась на першу сходинку п’єдесталу Ященко Катерина із Києва, яка навчається в Олімпійському коледжі ім. І.Піддубного. Уступила їй та стала срібною призеркою Шевченко Софія із Білої Церкви, третя за підсумками трьох днів Варенник Марина із Миколаєва. За два останніх роки стало традицією участі у перегонах не тільки професійних спортсменів, а й малечі віком від 2 до 10 років, які символічно стартували перед групою юнаків на своїх велосипедах та подолали 100 метрів дистанції гонки. Завдяки організації дитячих змагань «Круті віражі» Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення та Тернопільським осередком Федерації велосипедного спорту майбутні велосипедисти мали можливість позмагатись в своїй віковій групі та отримати подарунки від спонсорів свята. В чемпіонаті України призерами та переможцями стали:

Групова гонка

Юнаки:

1м. – Пономар Андрій (Чернігівська обл.)

2м. – Сметанюк Олександр (Вінницька обл.)

3 м.– Бартюк Дмитро (Вінницька обл.)

Дівчата:

1м. – Лукачук Соломія (Львівська обл.)

2м. – Фарщук Сніжана (Київська обл.)

3 м.– Ященко Тетяна (ОК ім. І.Піддубного)

Молодші юнаки:

1м. – Черепанов Рустам (Київська обл.)

2м. – Кость Віталій (МВУФК)

3 м.– Буштин Віталій (Дрогобич)

Молодші дівчата:

1м. – Малінова Діана (ОК ім. І.Піддубного)

2м. – Нагуляк Дарина (Хмельницька обл.)

3 м.– Свистунова Наталія (Хмельницька обл.)

Індивідуальна гонка на час:

Юнаки:

1м. – Пономар Андрій (Чернігівська обл.)

2м. – Білий Максим (Миколаївська обл.)

3 м.– Сметанюк Олександр (Вінницька обл.)

Дівчата:

1м. – Ященко Тетяна (ОК ім. І.Піддубного)

2м. – Вареник Марина (МВУФК)

3 м.– Шевченко Софія (Київська обл.)

Молодші юнаки:

1м. – Вареник Максим (МВУФК)

2м. – Кость Віталій (МВУФК)

3 м.– Черепанов Рустам (Київська обл.)

Молодші дівчата:

1м. – Нагуляк Дарина (Хмельницька обл.)

2м. – Малінова Діана (ОК ім. І.Піддубного)

3 м.– Плоцідим Анастасія (Хмельницька обл.)

Критеріум:

Юнаки: 1м. – Пономар Андрій (Чернігівська обл.)

2м. – Білий Максим (Миколаївська обл.)

3 м.– Сметанюк Олександр (Вінницька обл.)

Дівчата:

1м. – Ященко Тетяна (ОК ім. І.Піддубного)

2м. – Шевченко Софія (Київська обл.)

3 м.– Фарщук Сніжана (Київська обл.)

Молодші юнаки:

1м. – Кость Віталій (МВУФК)

2м. – Буштин Віталій (Львівська обл.)

3 м.– Кабашний Валентин (Харківська обл.)

Молодші дівчата:

1м. – Нагуляк Дарина (Хмельницька обл.)

2м. – Свистунова Наталія (Хмельницька обл.)

3 м.– Плоцідим Анастасія (Хмельницька обл.)

На завершення велосипедного свята відбулось урочисте нагородження. В підсумку за чотири дня перегонів було вручено 18 комплектів медалей. Переможці у багатоденній гонці отримали дубові вінки та відпустили в небо білих голубів. Усі призери отримали окрім грамот та медалей призи від спонсорів свята. Цього року ними виступили вихованці та друзі тренера майстра спорту, людини якій присвячені велоперегони, Володимира Філіпенка – Андрій Грабовецький, Михайло Добровольський, Богдан Музичка (Канада), Антон Табас (Велика Британія), Володимир Шулепа (Дубно), Сергій Богацький (Хмельницький),Віталій Мартинюк(Київ), ПП Ігор Федик, а також тернополяни Вадим Перець, Віктор Дроз, Леонід Євсєєв, Михайло Гросуляк. А також цього року до нас приєднались ТМ «Ласунка», Мережа спортивних товарів «Спортландія», кав’ярня «Ровер», Мережа магазинів «Кольс».

Організаторами змагань виступили Міністерство молоді і спорту України, Федерація велосипедного спорту України, обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА, управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, обласне відділення НОК України, обласний осередок ФВС України.

 

Матеріали надали: Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України

 

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Подивіться також

Закрыть
Кнопка «Наверх»
Закрыть